Нудъли със зеленчуци и черна леща

Рецепта от читател

21 August 2018 14:12
Нудъли със зеленчуци и черна леща
30 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

100 г бобени нудъли
1 бр. бейби романеско броколи
1 бр. бейби патладжан
2 бр. бейби тиквичка
3 бр. бейби морков
1 бр. бейби червено зеле
2 бр. бейби царевица
2 скилидки чесън, нарязани
1/2 ч.ч. черна леща
1 с.л. балсамов оцет
2 с.л. соев сос
сол
пресен магданоз, по желание

Приготвяне

1. Измийте лещата добре и я накиснете за 4-5 часа във вода. След това сложете да се свари, като залеете с вода в съотношение 1:2. Ако е нужно, по време на варенето може да добавите още малко вода. Вари се доста бързо – за 20-25 мин може да е готова.


2. Пригответе нудълите според указанията на опаковката. изцедете ги и охладете под студена течаща вода. Зеленчуците нарежете на лентички. Загрейте в тиган 3 с.л. олио и добавете нарязания чесън. Добавете и зеленчуците. Гответе, като разбърквате непрекъснато на силен огън около 5 мин, като внимавате да останат хрупкави.


3. Свалете от огъня, добавете соевия сос, балсамовия оцет и малко сол, ако е нужно. разбъркайте. Изсипете сварената леща и прибавете нудълите. Разбъркайте много добре. По желание поръсете с пресен магданоз или зелени подправки по ваш вкус.


Може да сервирате с пържено яйце.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ