Бисквитена торта с маскарпоне и праскови

Лек десерт, който ще се хареса и на малки, и на големи

22 August 2018 09:11
Бисквитена торта с маскарпоне и праскови
60 мин. Средно Порции 10

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

2 пак. бисквити "закуска" (х 370 г)
500 г маскарпоне
200 мл сладка сметана за разбиване
2-3 бр. праскови, обелени и нарязани на тънки филийки
200 мл прясно мляко за напояване на бисквитите

за Фунийките
10 бр. сладоледени фунийки
шоколадов ганаш (100 мл сметана и 100 г шоколад)

Приготвяне

1. Разбийте сметаната на сняг, след това добавете маскарпонето и разбийте до пухкав крем. Във форма за торта с диаметър 26 см започнете да подреждате бисквити, потопени за миг в прясното мляко. Отгоре поставете част от крема и наредете резени праскови. отгоре сложете още малко крем, за да заравните.


2. Направете втори ред бисквити, потопени в мляко, крем и праскови (или пък настърган шоколад), и последен ред с бисквити. измажете тортата отстрани и отгоре с останалия крем и охладете за една нощ.


3. Пригответе фунийките: отрежете с назъбен нож фунийките до нужния размер. Потопете фунийките в течния ганаш, охладете ги, за да стегнат, и ги подредете върху тортата. останалия ганаш разпределете с лъжичка във всяка фунийка.


Украсете с резенчета праскови и още бита сметана, ако желаете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ