Кюфтета от тиквички

Лесна рецепта за вечеря или обяд

22 August 2018 09:16
Кюфтета от тиквички
30 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

500 г настъргани тиквички
2 яйца
3 стръка пресен лук
3 стръка пресен чесън или 2 скилидки
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
1/3 пакетче бакпулвер
сол и черен пипер на вкус
3/4 ч.ч. брашно (зависи колко вода ще пуснат тиквичките)
200 г краве сирене, натрошено

Приготвяне

1. Настържете тиквичките. Оставете ги в гевгир за 20 мин да се отцедят, след което ги изстискайте от излишната вода. Към тях добавете яйцата, натрошеното сирене (гледайте да е по-сухо, за да не пуска вода), нарязаните копър, магданоз, чесън и лук, подправките. Добавете първоначално 1/2 ч.ч. брашно и разбъркайте сместа. Ако стои рядка и като гребнете от нея, се стича от лъжицата, значи има нужда от още брашно (може и галета). Количеството брашно ще прецените според това, колко влага ще пуснат тиквичките.


2. На дъното на тиган с незалепващо покритие налейте малко мазнина. Когато се загрее, намалете силата на огъня на 6-а степен от 9. С помощта на лъжица слагайте в тигана купчинки от сместа и леко ги приплесквайте с опакото, за да се оформят кюфтетата. Пържат се бързо, затова не ги оставяйте без надзор. Обърнете и изпечете до златисто и от другата страна. Сервирайте ги гарнирани със заквасена сметана или цедено кисело мляко, към което сте добавили сол, черен пипер, копър и пресован чесън.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ