Морковено руло с маскарпоне

Лесно е да направим нещо вкусно

22 August 2018 09:31
Морковено руло с маскарпоне
30 мин. Лесно Порции 10

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

ЗА БЛАТА
120 г ситно настъргани моркови
4 яйца
2 с.л. олио (от гроздови семки)
3/4 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. брашно
1 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
ванилия

ЗА ПЪЛНЕЖА
500 г маскарпоне
5-6 с.л. пудра захар (или на вкус)
ванилия
бурканче сладко (моето е домашно от кайсии)

Приготвяне

1. Застелете плитката тава на фурната с пекарска хартия, намаслете я леко. Разбийте яйцата и захарта на пухкава пяна. Добавете брашното, бакпулвера, канелата и ванилията, хомогенизирайте. Накрая добавете морковите и финално разбъркайте с шпатула.


2. Изсипете сместа в подготвената тавичка. Изпечете в загрята на 170°С фурна за 12-15 мин, докато стане златиста. Извадете тавата върху решетка. Изчакайте 2-3 мин блатът да отдъхне, и го навийте посредством пекарската хартия на руло. Оставете го навит, докато изстине. Не загъвайте краищата на хартията отстрани, за да може парата да излиза.


3. Разбъркайте маскарпонето, захарта и ванилията посредством шпатула. Развийте охладената платка. Намажете я с крема и върху него в началото на рулото сложете от сладкото. Навийте отново рулото.


4. Завийте го в алуминиево фолио на стегнато пакетче и го приберете в хладилника за 1 час, докато стегне кремът. Ако от крема остане, използвайте го, за да покриете охладеното руло отгоре и отстрани.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ