Супа с червена леща и кокос

Активните масла на чесъна действат като антибиотик, така че помагат при инфекции. Кокосът помага за балансиране на чревната бактерия, тъй като съдържа лауринова киселина, която възпрепятства бактериите и вирусите.

22 August 2018 15:35
Супа с червена леща и кокос
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 314
  • маз 19
  • нас. маз 15
  • въгл 22
  • захар 6
  • фибри 6
  • прот 10
  • сол 1

Продукти

100 г червена леща
1 пълна ч.л. куркума
1 с.л. едро настърган джинджифил
2 скилидки чесън, нарязани
1 л зеленчуков бульон
400 мл кокосово мляко
2 стръка праз, измити и нарязани
2 шепи бейби спанак, около 50 г

СУПЕР ПОЛЕЗЕН ТОПИНГ
2 лайма, нарязани на резени

Приготвяне

1. Сложете лещата в голяма тенджера и добавете куркумата, джинджифила и чесъна. Сипете бульона, похлупете и варете около 15 мин, докато лещата омекне.


2. Добавете кокосовото мляко, разбъркайте вътре праза, похлупете и гответе още 10 мин.


3. Прибавете спанака и гответе кратко, докато омекне. Разпределете супата в чинии и поръсете със сока от резените лайм.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ