Телешка супа гулаш

Супа за силен имунитет, защото сдладките картофи са продукт, лесен за храносмилане източник на каротеноиди, които доставят витамин А.

22 August 2018 15:40
Телешка супа гулаш
60 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 354
  • маз 12
  • нас. маз 4
  • въгл 28
  • захар 18
  • фибри 7
  • прот 25
  • сол 1

Продукти

1 с.л. рапично олио
1 голяма глава лук, разполовена и нарязана
3 скилидки чесън, нарязани
200 г телешко месо, без тлъстини, тънко нарязано
1 ч.л. семена кимион
2 ч.л. пушен червен пипер
400 г консерва нарязани домати
600 мл телешки бульон
1 средно голям сладък картоф, обелен и нарязан
1 зелена чушка, без семената, нарязана

СУПЕРПОЛЕЗЕН ТОПИНГ
150 г кисело мляко
шепа магданоз, нарязан

Приготвяне

1. Загрейте олиото в голяма тенджера, добавете лука и чесъна и запържете за 5 мин, докато започнат да се оцветяват. Добавете месото, увеличете огъня и запържете, като разбърквате, до кафяво.


2. Добавете кимиона и червения пипер, разбъркайте добре и сипете доматите и бульона. Похлупете и оставете да се готви на умерен огън за 30 мин.


3. Прибавете сладкия картоф и зелената чушка, похлупете и гответе още 20 мин, докато омекнат. Отдръпнете от огъня, оставете малко да изстине и сервирайте супата с кисело мляко и магданоз (ако супата е много гореща, това ще убие добрите бактерии в киселото мляко).

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ