Супа с моркови и джинджифил

Супа за силен имунитет . Моркови са богати на каротеноиди, които нашето тяло превръща във витамин А – жизненоважен за здрава дихателна система. Джинджифилът предпазва и лекува червата, при стомашно разстройство и гадене.

22 August 2018 15:46
Супа с моркови и джинджифил
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 293
  • маз 12
  • нас. маз 1
  • въгл 31
  • захар 19
  • фибри 8
  • прот 10
  • сол 1

Продукти

1 с.л. рапично олио
1 голяма глава лук, нарязан
2 с.л. едро настърган пресен джинджифил
2 скилидки чесън, нарязани
½ ч.л. настъргано индийско орехче
850 мл зеленчуков бульон
500 г моркови, нарязани
400 г консерва боб канелини (не е нужно да е отцеден)

СУПЕРПОЛЕЗЕН ТОПИНГ
4 с.л. бадеми с люспата, нарязани на пръчици
щипка настъргано индийско орехче

Приготвяне

1. Загрейте олиото в голяма тенджера, добавете лука, джинджифила и чесъна и запържете за 5 мин, докато започне да омеква. Разбъркайте вътре индийското орехче и гответе още 1 мин.


2. Налейте бульона, прибавете морковите, боба и течността му, похлупете и варете на тих огън около 20-25 мин, докато морковите омекнат.


3. Извадете около 1/3 от сместа в купа и разбийте останалото с ръчен миксер или в кухненски робот, докато стане на гладко пюре.


Върнете всичко в тенджерата и загрейте до кипване. Сервирайте супата, поръсена с бадеми и щипка настъргано индийско орехче.

Списанието
BBC Good Food България Брой 194
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ