Пилешка супа

Богати на селен и цинк, които помагат за изграждането на здрави кости, коса и нокти.

22 August 2018 15:53
Пилешка супа
45 мин. Средно Порции 4

  • ккал 150
  • маз 3
  • нас. маз 1
  • въгл 24
  • захар 5
  • фибри 2
  • прот 6
  • сол 1

Продукти

кокалите от 1 пиле, с малко месо по тях, без кожата и тлъстините
1 голяма глава лук, разполовена и нарязана
настърганата кора и сокът на 1 лимон
2 дафинови листа
1-2 червени люти чушки, разполовени, без семките, нарязани
1 ч.л. смлян кориандър
½ ч.л. смлян кимион
малка връзка кориандър, листата и стеблата нарязани отделно
1 голяма скилидка чесън, ситно нарязана

СУПЕРПОЛЕЗЕН ТОПИНГ
250 г сварен пълнозърнест ориз басмати

Приготвяне

1. Начупете кокалите и ги сложете в голяма тенджера заедно с лука, 1,5 л вода, лимоновия сок и дафиновите листа. Похлупете и варете около 40 мин. Отстранете от огъня и оставете леко да се охлади, така че да може да докосвате с ръка.


2. Сложете гевгир над голяма купа и изсипете в него всички кокали. Извадете отделеното месо и го върнете в тенджерата заедно с парчетата лук.


3. Изсипете бульона от купата в тенджерата и добавете лютата чушка, смления кориандър, кимиона, стеблата кориандър, лимоновата кора и чесъна. Гответе няколко минути, докато започне да бълбука – не го преварявайте, за да не загубите деликатните аромати.


Опитайте и подправете по ваш вкус. През това време затоплете ориза и го поръсете с листата кориандър. Сипете супата в чинии и добавете отгоре ориза.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ