Гигантски бисквитен кейк

Този кейк е най-вкусен, когато се поднесе топъл с ванилов сладолед, а когато изстине, вкусът му става като на бисквита. И не оставя никакви трохи! Може да опитате и с тъмен шоколадов чипс.

22 August 2018 16:22
Гигантски бисквитен кейк
25 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 392
  • маз 20
  • нас. маз 12
  • въгл 47
  • захар 28
  • фибри 1
  • прот 5
  • сол 0

Продукти

175 г масло, меко
200 г светла кафява захар
1 яйце и 1 жълтък
2 ч.л. ванилов екстракт
250 г брашно с набухвател
2 ч.л. царевично брашно
2 ч.л. бакпулвер
100 г млечен шоколадов чипс
50 бял шоколадов чипс
ванилов сладолед, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 200°С (180°С с обдухване) и намаслете 22 см кръгла форма за кейк с подвижно дъно. Разбийте маслото и захарта в голяма купа, докато получите бледа и пухкава смес, след това разбъркайте вътре яйцето, жълтъка и ваниловия екстракт.


2. Смесете брашното, царевичното брашно и бакпулвера, добавете към маслената смес и разбъркайте добре – ще се получи доста гъсто тесто. Прибавете шоколадовия чипс и разбъркайте, докато се разпредели в тестото.


3. Прехвърлете с помощта на лъжица тестото във формата и запечете за 20-25 мин, докато добие светъл златисто-кафяв цвят. охладете за 5 мин. Сервирайте топъл с ванилов сладолед.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ