Пилешко с розмарин и доматен сос

Страхотно засищащо ястие за гладни хора

05 September 2018 15:19
Пилешко с розмарин и доматен сос
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 275
  • маз 9
  • нас. маз 3
  • въгл 5
  • захар 4
  • фибри 2
  • прот 44
  • сол 1

Продукти

1 с.л. зехтин
8 обезкостени пилешки бутчета без кожата
1 стрък розмарин, листата ситно нарязани
1 глава червен лук, ситно нарязан
3 скилидки чесън, нарязани
2 филета аншоа, нарязани
400 г консерва нарязани домати
1 с.л. каперси, отцедени
75 мл червено вино (по желание)

Приготвяне

1. Загрейте половината зехтин в тиган и сложете пилешкото да покафенее отвсякъде. Добавете половината нарязан розмарин, разбъркайте да покрие месото и оставете настрана в чиния.


2. В същия тиган загрейте останалия зехтин и внимателно запържете лука за около 5 мин, докато омекне. Добавете чесъна, аншоата и останалия розмарин и пържете още няколко минути, докато се усети аромат. Прибавете доматите и каперсите заедно с виното, ако използвате, или 75 мл вода. Оставете да заври и върнете пилешкото в тигана. Похлупете и гответе още 20 мин, докато месото стане готово. Овкусете и сервирайте със свежа зелена салата и хрупкав хляб.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ