Печена патица по китайски

Рецептата изисква време за мариноване

13 September 2018 09:30
Печена патица по китайски
90 мин. Средно Порции 4

  • ккал 1387
  • маз 109
  • нас. маз 30
  • въгл 46
  • захар 45
  • фибри 0
  • прот 58
  • сол 1

Продукти

2 патици
140 г захар
6 звезди анасон
голямо парче джинджифил, нарязано
малка връзка пресен лук, едро нарязан
2 с.л. малцов сироп или малтоза (ще го намерите в повечето китайски магазини)
3 с.л. червен винен оцет

Приготвяне

1. Предишния ден накиснете във вода 4 дървени шишчета за 20 мин. Измийте птиците отвън и отвътре със студена вода, отцедете и ги подсушете с кухненска хартия.


Смесете захарта, анасона, джинджифила, пресния лук и няколко щипки сол. разпределете сместа през отворите на птиците, затворете ги с дървени шишчета и оставете настрана.


2. В купичка разбъркайте малцовия сироп с 2 с.л. оцет. Прибавете останалия оцет към кана с вряла вода и залейте птиците. (Врялата вода отваря порите, а оцетът спомага за по-добро абсорбиране на малцовия сироп от кожата; сиропът придава сладък вкус и карамелен цвят.) Намажете кожата на птиците с малцовата смес и ги поставете в голям пластмасов съд. Оставете ги да престоят в хладилника 1 нощ, без да ги покривате.


3. Загрейте фурната на 220ºC (200ºC с обдухване). Сипете малко вода в тавата на фурната, сложете птиците над тавата върху решетката и ги покрийте с фолио. Печете около 45 мин, махнете фолиото и печете още 45 мин – в китайските рецепти патешкото винаги е добре изпечено. Извадете птиците от фурната и преди да срежете месото, оставете ги да престоят поне 20 мин.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ