Салата от авокадо с пуканки от амарант

Бърза и питатателна салата

17 September 2018 11:12
Салата от авокадо с пуканки от амарант
10 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

1 авокадо
2-3 чери домата
2-3 гъби
1 зелена чушка
30 г амарант
сокът от ½ лайм
6-8 филийки от пълнозърнест хляб
зехтин
1 скилидка чесън

Приготвяне

1. Първо пригответе пуканките от амарант. Загрейте силно сух незалепващ тиган. Пуснете вътре няколко зрънца и вижте дали веднага ще се разпукнат. Ако е достатъчно горещ, сипете на дъното тънък слой от амарант и следете пукането. Разклащайте внимателно тигана, за да разместите зърната. Веднага щом повечето се разпукнат, изсипете ги в чиния. Повторете по същия начин с оставащите семена. Ще получите голямо количество пуканки, можете да съхранявате остатъка в буркан с капаче.


2. нарежете доматите, гъбите и чушката на резени. Запечете ги в сух тиган само с 2-3 капки зехтин, извадете в чиния.


3. Запечете филийките във фурната, докато станат златисти, или ги препечете на тостер. Натъркайте ги със скилидката чесън и полейте със зехтин.


4. Разполовете авокадото и извадете костилката. Посолете и запечете в загрят грил тиган за 20 сек, колкото да получите черни шарки. Сглобете салатата, като поставите от запечените зеленчуци в кухината на авокадото и поръсите със сок от лайм и пуканки от амарант. Поднесете с препечените кростини.

Списанието
BBC Good Food България Брой 192
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ