Пушена треска със салата от целина

Идеалнa вечер, прекарана в компанията на любими хора и качествена храна.

21 September 2018 15:44
Пушена треска със салата от целина
20 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 281
  • маз 21
  • нас. маз 11
  • въгл 5
  • захар 2
  • фибри 4
  • прот 15
  • сол 0

Продукти

2 ч.л. едрозърнеста горчица
2 с.л. хрян, настърган
200 г сметана
350 г глава целина, настъргана
2 стръка целина, тънко нарязани
6 тънки резена бекон
2 филета пушена треска, без кожата, всяко нарязано на три парчета
1 с.л. брашно
1 с.л. слънчогледово олио
2 лимона, единият изстискан, а другият на резени, за сервиране
малка връзка копър, без стеблата

Приготвяне

1. Смесете горчицата, хряна и сметаната в малка купа. Сложете настърганата целина и нарязаните стръкове целина в голяма купа, прибавете към тях половината от сметановата смес и подправете добре. Приберете в хладилника.


2. Загрейте силно грила и запечете бекона, докато стане хрупкав, като го обърнете веднъж по време на печенето.


3. Сложете треската в чиния, добавете брашното и подправете с черен пипер. Оваляйте рибата, за да се покрие отвсякъде. Загрейте олиото в голям тиган с незалепващо покритие и запържете рибата от едната страна за около 4 мин. Обърнете я и пържете още 2 мин, докато стане светлозлатиста отвън и идеално сготвена отвътре.


Може да я сготвите на два пъти, за да не препълните тигана. Преместете рибата в чиния.


4. Разбъркайте лимоновия сок в сместа от целина. Изсипете я на купчинки в чиниите, като отгоре сложите филето от треска и по един резен бекон. Поръсете с копъра и сервирайте веднага с лимоновите резени и остатъка от дресинга със сметана от едната страна.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ