Пушена треска със салата от целина

Идеалнa вечер, прекарана в компанията на любими хора и качествена храна.

21 September 2018 15:44
Пушена треска със салата от целина
20 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 281
  • маз 21
  • нас. маз 11
  • въгл 5
  • захар 2
  • фибри 4
  • прот 15
  • сол 0

Продукти

2 ч.л. едрозърнеста горчица
2 с.л. хрян, настърган
200 г сметана
350 г глава целина, настъргана
2 стръка целина, тънко нарязани
6 тънки резена бекон
2 филета пушена треска, без кожата, всяко нарязано на три парчета
1 с.л. брашно
1 с.л. слънчогледово олио
2 лимона, единият изстискан, а другият на резени, за сервиране
малка връзка копър, без стеблата

Приготвяне

1. Смесете горчицата, хряна и сметаната в малка купа. Сложете настърганата целина и нарязаните стръкове целина в голяма купа, прибавете към тях половината от сметановата смес и подправете добре. Приберете в хладилника.


2. Загрейте силно грила и запечете бекона, докато стане хрупкав, като го обърнете веднъж по време на печенето.


3. Сложете треската в чиния, добавете брашното и подправете с черен пипер. Оваляйте рибата, за да се покрие отвсякъде. Загрейте олиото в голям тиган с незалепващо покритие и запържете рибата от едната страна за около 4 мин. Обърнете я и пържете още 2 мин, докато стане светлозлатиста отвън и идеално сготвена отвътре.


Може да я сготвите на два пъти, за да не препълните тигана. Преместете рибата в чиния.


4. Разбъркайте лимоновия сок в сместа от целина. Изсипете я на купчинки в чиниите, като отгоре сложите филето от треска и по един резен бекон. Поръсете с копъра и сервирайте веднага с лимоновите резени и остатъка от дресинга със сметана от едната страна.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ