Бързо мариновано зеле

Гарнитура без глутен, здравословна и лесна за приготвяне

21 September 2018 16:14
Бързо мариновано зеле
10 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 44
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 7
  • захар 5
  • фибри 3
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

500 г червено зеле, без кочана, тънко нарязано
1 глава червен лук, тънко нарязан на кръгчета
100 мл червен винен оцет
1 ч.л. кристална захар
1 с.л. плодове от хвойна

Приготвяне

Сложете зелето в голяма огнеупорна купа. Сложете лука в дълбока тенджера с оцета, захарта и плодовете от хвойна. Загрейте, докато сместа заври, а лукът започне да омеква, за около 10 мин.


Добавете сместа към зелето, разбъркайте добре и го оставете да се охлади напълно.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ