Свински ребра с кондзи

Заслужава си да пробвате тази рецепта

21 September 2018 17:55
Свински ребра с кондзи
60 мин. Средно Порции 6

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

ЗА РЕБРАТА
2,5 кг пушени свински ребра
1 л зеленчуков бульон
1 с.л. даши бульон на прах или домашно
приготвено даши

ЗА КОНДЗИ (оризова каша )
190 г ориз жасмин (може да се използва и суши ориз, друг няма да е подходящ)
25 г конбу водорасли
1,5 л вода
500 мл бульон от ребрата

ЗА КЕЧАП МАНИС
200 г кафява захар
100 мл вода
250 мл китайски соев сос
1 бр. звезден анасон
2 скилидки чесън, тънко нарязан
20 г джинджифил, настърган

Приготвяне

1. Овкусете ребрата със сол и пипер и ги „запечатайте” на тиган с малко рапично олио. Може да използвате и качествено слънчогледово олио, но не и зехтин. Смесете горещия бульон с дашито, полейте ребрата и печете на 175°С за 1½ часа. Прецедете бульона и го запазете.


2. За оризовата каша измийте добре ориза и го оставете в цедка да изсъхне добре. Избършете внимателно конбуто с хартия и го залейте със студената вода. Сложете на тих огън, преди да кипне, дръпнете от огъня и оставете за 10 мин. Извадете водораслите (може да ги използвате още веднъж) и прецедете бульона. Смесете двата бульона и ориза и сложете да ври на тих огън, частично покрит, за 1½ часа, като бъркате от време на време, за да не загори, докато поеме течността.


3. За кечап манис смесете водата и кафявата захар и гответе на умерена температура, докато захарта карамелизира леко. Внимателно добавете соевия сос и другите съставки и гответе на тих огън 10 мин. Прецедете и охладете.


4. Поставете оризовата каша в дълбока чиния и поръсете с малко юкари (смес от сол, захар и шисо), малко лют сос срирача, сусамово олио и кечап манис. Отгоре сложете ребрата, 1 поширано яйце, малко пресен кориандър, пресен лук и пържен лук шалот. Аранжирайте ребрата внимателно върху оризовата каша.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ