Свински ребра с кондзи

Заслужава си да пробвате тази рецепта

21 September 2018 17:55
Свински ребра с кондзи
60 мин. Средно Порции 6

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

ЗА РЕБРАТА
2,5 кг пушени свински ребра
1 л зеленчуков бульон
1 с.л. даши бульон на прах или домашно
приготвено даши

ЗА КОНДЗИ (оризова каша )
190 г ориз жасмин (може да се използва и суши ориз, друг няма да е подходящ)
25 г конбу водорасли
1,5 л вода
500 мл бульон от ребрата

ЗА КЕЧАП МАНИС
200 г кафява захар
100 мл вода
250 мл китайски соев сос
1 бр. звезден анасон
2 скилидки чесън, тънко нарязан
20 г джинджифил, настърган

Приготвяне

1. Овкусете ребрата със сол и пипер и ги „запечатайте” на тиган с малко рапично олио. Може да използвате и качествено слънчогледово олио, но не и зехтин. Смесете горещия бульон с дашито, полейте ребрата и печете на 175°С за 1½ часа. Прецедете бульона и го запазете.


2. За оризовата каша измийте добре ориза и го оставете в цедка да изсъхне добре. Избършете внимателно конбуто с хартия и го залейте със студената вода. Сложете на тих огън, преди да кипне, дръпнете от огъня и оставете за 10 мин. Извадете водораслите (може да ги използвате още веднъж) и прецедете бульона. Смесете двата бульона и ориза и сложете да ври на тих огън, частично покрит, за 1½ часа, като бъркате от време на време, за да не загори, докато поеме течността.


3. За кечап манис смесете водата и кафявата захар и гответе на умерена температура, докато захарта карамелизира леко. Внимателно добавете соевия сос и другите съставки и гответе на тих огън 10 мин. Прецедете и охладете.


4. Поставете оризовата каша в дълбока чиния и поръсете с малко юкари (смес от сол, захар и шисо), малко лют сос срирача, сусамово олио и кечап манис. Отгоре сложете ребрата, 1 поширано яйце, малко пресен кориандър, пресен лук и пържен лук шалот. Аранжирайте ребрата внимателно върху оризовата каша.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ