Маринован телешки език с туршия от червен лук и майонеза с мисо

Имайте предвид, че са нужни 24 часа за мариноване на чушките, а езикът трябва да престои 8 часа

21 September 2018 18:01
Маринован телешки език с туршия от червен лук и майонеза с мисо
80 мин. Средно Порции 6

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

1 телешки език
250 г червен лук
2 стръка селъри
100 г моркови
1 с.л. кориандър на зърна
1 с.л. черен пипер
4 плода звезден анасон
100 г захар
сол

ЗА ЧУШКИТЕ
250 г люти чушки, нарязани на колелца
500 мл бял винен оцет
125 мл соев сос, японски
15 г захар
сол

ЗА ЛУКА
250 г червен лук, нарязан на полумесеци
250 мл червен винен оцет
125 мл вода
2 бр. дафинов лист
100 г захар
2 с.л. сол
1 ч.л. черен пипер

ЗА МИСО МАЙОНЕЗАТА
2 жълтъка
15 г мисо
10 г захар
45 мл оризов оцет
200-250 мл неутрално олио (рапица, гроздови семена)
ЗА ОРИЗОВИТЕ КОРИ
2-3 бр. оризови кори
олио

ЗА СОСА С ДЖИНДЖИФИЛ, СОЯ И СУСАМ
60 мл соев сос, японски
60 мл оризов оцет
3 с.л. кафява захар демерара
2 с.л. маринован джинджифил
1 с.л. пресен джинджифил, настърган
30 мл олио от гроздови семена
30 мл сусамово олио

ЗА СЕРВИРАНЕ
срирача сос
пресен кориандър
репички, нарязани на тънко

Приготвяне

1. Сложете езика заедно с останалите продукти, залейте с вода и го сварете за 2-4 часа в зависимост от големината, внимавайте да не го преварите. Прецедете и запазете бульона. Обелете езика, докато е горещ. Запазете 1 л от бульона и го смесете с 500 мл бял винен оцет. Изсипете го върху езика, оставете да изстине и охладете в хладилник за минимум 48 часа.


2. Смесете оцета, соевия сос, захарта и солта и ги кипнете. Залейте чушките и ги оставете да се мариноват за минимум 24 часа.


3. Смесете всичко без лука, сложете в подходящ съд, кипнете, добавете лука и гответе 2 мин. Оставете да престои за минимум 8 часа.


4. За майонезата смесете жълтъците с щипка сол, захарта, мисото и оцета в кухненски робот и разбийте много добре.


Добавете олиото на тънка струя до получаването на емулсия. Майонезата може да бъде направена и с пасатор или на ръка.


5. Загрейте олиото и изпържете оризовите кори една по една, за около 15 секунди, докато се „издуят”. Отцедете добре върху салфетка.


6. За соса сложете всичко, без двата вида олио, в блендер и пасирайте. Добавете двата вида олио на тънка струя.


7. Нарежете езика на тънко и го аранжирайте в чиния. Овкусете със соевия дресинг, мисо майонезата, срирачата, добавете двата вида туршия, пресния кориандър и оризовите кори.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ