Карпачо от патешко филе с азиатски дресинг

Предложение за свежо и леко приготвяне на патешко месо

21 September 2018 18:07
Карпачо от патешко филе с азиатски дресинг
60 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

160 г патешко филе
20 мл соев сос
5 г червена къри паста
20 мл екстра върджин зехтин
балсамов оцет
1 портокал
1 мангостин
3 кумкуата
30 г рукола
10 г салата „Ромен“
10 г кашу
10 г кедрови ядки

Приготвяне

1. Овкусете патешкото филе със сол и пипер, запечатайте го на скара с дървени въглища (или оребрена скара, за да изтича мазнината и да не се получава пържене) за 5-6 мин откъм кожата на филето и за около 2 мин от другата страна. Довършете готвенето в предварително загрята до 90°С фурна за 30 мин. Оставете филето да изстине.


2. Пригответе азиатския сос, като смесите соевия сос, червеното къри, една четвърт от сока на портокала и фино нарязани кори от портокал. Към останалия сок от портокал добавете мангостина и кумкуата, които трябва да престоят около 30 мин, докато поемат добре вкуса на сока от портокала.


3. Пригответе минисалата от хрупкави листа рукола, кедрови ядки и кашу, овкусете със зехтин и отлежал балсамов оцет. Нарежете с остър нож патешкото филе на тънки резени и го мариновайте с предварително подготвения азиатски сос.


4. Подредете патешкото карпачо, върху което поставете маринованите плодове, поднесете със салатата от рукола в листото от салата „Ромен“ и завършете с няколко капки зехтин.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ