Бавно печено говеждо бонфиле нидергард с мус от патешки дроб

Рецепта, която си заслужава да тествате

21 September 2018 18:11
Бавно печено говеждо бонфиле нидергард с мус от патешки дроб
90 мин. Средно Порции 6

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

250 г говеждо бонфиле
200 мл бульон от телешки кокали
50 г целина
75 г млечна сметана
75 г патешки дроб
1 бр. канелена пръчка
200 г лук шалот и 1 глава лук
5 мл кленов сироп
20 г прясна мащерка
20 г градински чай
50 г масло
80 г картофи
50 г зелени аспержи
50 г шушулки сладък грах
2 г лимонени кори
20 мл зехтин екстра върджин
5 г микс пипер
1 ч.л. захар

Приготвяне

1. Запечатайте за около минута от всяка страна овкусеното говеждо филе. В тава сипете телешкия бульон, добавете половината от пресните билки, главата лук и целината, поставете отгоре решетка, върху която сложете филето. Печете в предварително загрята до 90°С фурна за около 45 мин, оставете месото да отпочине около 15 мин.


2. Сотирайте патешкия дроб до златисто, добавете сметаната и редуцирайте наполовина, свалете от котлона и добавете канелената пръчка. След 15 мин махнете канелата и пасирайте в блендер до гладка смес. Изсипете сместа в сифон и го заредете с един патрон азот.


3. Изпечете нарязаните картофи с малко масло и няколко листа градински чай до златисто.


4. Завийте шалота, корите от лимон и останалите билки в алуминиево фолио и печете в предварително загрята до 120°С фурна за 90 мин. Готовия лук пасирайте с блендер с 15 г масло и 5 мл кленов сироп до получаване на гладко пюре.


5. Бланширайте зелените аспержи и шушулките грах във вряща вода за 3 мин, отцедете и поставете в леденостудена вода. Задушете ги с малко меко масло, сол, микс пипер и захар.


6. На дъното на чинията поставете в две ленти от пюрето от лук и муса от патешки дроб, върху които поставете печеното говеждо филе, печените картофи с градински чай, задушените зелени аспержи и сладкия грах.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ