Шоколадов дилайс с кестени, амарети и пресни къпини

Много впечатляващ десерт с вкус и визия

21 September 2018 18:15
Шоколадов дилайс с кестени, амарети и пресни къпини
60 мин. Средно Порции 4

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

80 г натурален шоколад
100 г пресни кестени
6 бр. бисквити амарети
60 мл млечна сметана
30 г масло
50 г пресни къпини
30 г захар

ЗА БИСКВИТИТЕ АМАРЕТИ
200 г небелени бадеми
125 г захар
60 г брашно
2 белтъка
1 капсула ванилова есенция

Приготвяне

1. Изпечете кестените, обелете ги и ги сварете в захарен сироп до редуциране наполовина. Пасирайте в блендер до получаване на гладък крем от кестени.


2. Пригответе ганаш от шоколада, сметаната и крема от кестени. Начупете амаретите на ситно и ги смесете с 15 г масло, след което ги разстелете като основа за шоколадовия дилайс. Поставете бисквитата да стегне в хладилник за около 20 мин.


3. Поставете върху бисквитата половината от шоколадовия ганаш, в него подредете малините и завършете с останалата част от шоколадовия ганаш. Поставете в хладилник за около 90 мин. Поднесете с пресни горски плодове.


ЗА БИСКВИТИТЕ АМАРЕТИ


1.Загрейте фурната до 180°С. Поставете бадемите и захарта в кухненски робот или блендер и ги смелете до еднородна смес.


2. Добавете брашното, белтъците и ваниловата есенция и разбъркайте добре.


3. От получената смес с навлажнени ръце оформете топки, поставете ги в тава, застлана с хартия за печене. Притиснете ги леко отгоре. Печете около 13 мин до златисто.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ