Шоколадов дилайс с кестени, амарети и пресни къпини

Много впечатляващ десерт с вкус и визия

21 September 2018 18:15
Шоколадов дилайс с кестени, амарети и пресни къпини
60 мин. Средно Порции 4

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

80 г натурален шоколад
100 г пресни кестени
6 бр. бисквити амарети
60 мл млечна сметана
30 г масло
50 г пресни къпини
30 г захар

ЗА БИСКВИТИТЕ АМАРЕТИ
200 г небелени бадеми
125 г захар
60 г брашно
2 белтъка
1 капсула ванилова есенция

Приготвяне

1. Изпечете кестените, обелете ги и ги сварете в захарен сироп до редуциране наполовина. Пасирайте в блендер до получаване на гладък крем от кестени.


2. Пригответе ганаш от шоколада, сметаната и крема от кестени. Начупете амаретите на ситно и ги смесете с 15 г масло, след което ги разстелете като основа за шоколадовия дилайс. Поставете бисквитата да стегне в хладилник за около 20 мин.


3. Поставете върху бисквитата половината от шоколадовия ганаш, в него подредете малините и завършете с останалата част от шоколадовия ганаш. Поставете в хладилник за около 90 мин. Поднесете с пресни горски плодове.


ЗА БИСКВИТИТЕ АМАРЕТИ


1.Загрейте фурната до 180°С. Поставете бадемите и захарта в кухненски робот или блендер и ги смелете до еднородна смес.


2. Добавете брашното, белтъците и ваниловата есенция и разбъркайте добре.


3. От получената смес с навлажнени ръце оформете топки, поставете ги в тава, застлана с хартия за печене. Притиснете ги леко отгоре. Печете около 13 мин до златисто.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ