Риба по марокански с подправки и джинджифилово пюре

Ястие за работната седмица, които ще искате да готвите непрекъснато

21 September 2018 18:19
Риба по марокански с подправки и джинджифилово пюре
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 445
  • маз 7
  • нас. маз 3
  • въгл 65
  • захар 17
  • фибри 7
  • прот 36
  • сол 0

Продукти

2 големи сладки картофа, обелени и нарязани на парчета
2 ч.л. масло, меко
1 скилидка чесън, смачкана
½ - 1 ч.л. хариса
настърганата кора на 1 лимон
малка шепа кориандър, по-голямата част нарязана, останалите листа цели
3-4 см парче пресен джинджифил, ситно настърган
2 филета бяла риба, без кожата

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 200°C (180°C с обдухване). Сварете сладките картофи във вряща подсолена вода за около 10 мин или докато станат меки, когато ги набодете с нож. Смесете маслото с чесъна, харисата, настърганата лимонова кора, нарязания кориандър и овкусете. След като картофите станат готови, отцедете ги внимателно, намачкайте с джинджифила, овкусете и ги запазете топли.


2. Сложете рибата в тава и овкусете. Разделете маслената смес на две и намажете двете филета. Печете около 8 мин, докато станат готови отвътре. Сервирайте с джинджифиловото пюре и малко зелени зеленчуци.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ