Ароматно свинско със салата от фенел

Смесете ситно нарязания фенел с дресинга веднага след като го нарежете, за да запази свежия си вид.

21 September 2018 18:35
10 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 366
  • маз 44
  • нас. маз 4
  • въгл 7
  • захар 6
  • фибри 2
  • прот 36
  • сол 0

Продукти

4 свински пържоли, тлъстините отстранени
настърганата кора и сокът от 1 лимон
1 ч.л. семена фенел
½ с.л. зехтин
1 голяма глава фенел, ситно нарязана
1 червена ябълка, почистена и нарязана
1 малка глава червен лук, ситно нарязана
2 с.л. майонеза и 1 с.л. кисело мляко, смесени
50 г нарязани орехи

Приготвяне

1. Втрийте настърганата лимонова кора и семената фенел в свинското месо и загрейте зехтина в тиган. Сложете пържолите да покафенеят за 3 мин от всяка страна и ги отстранете от огъня. Сипете отгоре половината лимонов сок, овкусете и оставете да престоят.


2. Смесете нарязания фенел, ябълката, лука, сместа с майонеза и ядките. Овкусете с черен пипер и сипете останалия лимонов сок на вкус. Сервирайте свинското, полято със соса от тигана, и салатата от фенел отстрани. Гарнирайте с пълнени картофи.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ