Печен лук със сирене

Много бързо ястие, което може да се ползва и за гарнутура, и за предястие

21 September 2018 18:40
Печен лук със сирене
25 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 255
  • маз 11
  • нас. маз 6
  • въгл 27
  • захар 12
  • фибри 4
  • прот 13
  • сол 1

Продукти

4 големи глави лук, обелени
75 г моцарела, едро нарязана
85 г чедър, настърган
2 с.л. маслини, разполовени
50 г печени червени чушки от буркан, отцедени и едро нарязани
1 скилидка чесън, смачкана
50 г хлебни трохи
листата от няколко стръка мащерка

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 220°C (200°C с обдухване). Разполовете всяка глава лук през средата. Сложете ги в микровълновата фурна по двойки за 4 мин на висока степен, докато омекнат. Отстранете средната част на лука, като оставите около 3 от външните слоеве като купички.


2. Разбийте средната част на лука в кухненски робот, докато стане на пюре. Смесете го с моцарелата, половината чедър, маслините, чушките, чесъна, хлебните трохи и по-голямата част от мащерката, овкусете добре. Сипете с лъжица пълнежа в лучените купички и ги прехвърлете в тава. Поръсете с останалия чедър и мащерка и печете 15 мин, докато станат горещи и златисти.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ