Свинско със задушено червено зеле и круши

Ястието си пасва идеално с гарнитура от печени картофи.

21 September 2018 18:46
Свинско със задушено червено зеле и круши
45 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 302
  • маз 15
  • нас. маз 3
  • въгл 14
  • захар 13
  • фибри 5
  • прот 28
  • сол 0

Продукти

500 г червено зеле, тънко нарязано
2 зрели круши, обелени и нарязани на парчета
малко парче пресен джинджифил, настърган
250 мл зеленчуков бульон
2 с.л. балсамов оцет
50 г орехи, едро нарязани
450 г свинско филе, с отстранена мазнина
2 ч.л. зехтин
2 ч.л. едрозърнеста горчица

Приготвяне

1. Сложете зелето, крушите, джинджифила, бульона и оцета в тенджера. Когато кипнат, намалете огъня. Похлупете и ги оставете да покъкрят за 40 мин, като разбърквате от време на време. Добавете и орехите.


2. Разрежете свинското филе почти на две половини по дължина и го разтворете като книга. Намажете го и от всички страни със зехтин и горчица. Запечете под грила за 15 мин, като го обърнете веднъж. Свинското е готово, когато добие кафеникав цвят. Покрийте с фолио, оставете го за 2 мин, после го нарежете и сервирайте със  зелето.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ