Салата с топли гъби, леща и козе сирене

Тази рецепта е интересна и полезна идея за вечеря

21 September 2018 18:50
Салата с топли гъби, леща и козе сирене
5 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 220
  • маз 14
  • нас. маз 4
  • въгл 15
  • захар 7
  • фибри 4
  • прот 10
  • сол 1

Продукти

3 с.л. зехтин
250 г гъби печурки, нарязани
2 с.л. червен винен оцет
2 ч.л. дижонска горчица
2 червени чушки, тънко нарязани
½ глава червен лук, тънко нарязан
400 г консерва леща, отцедена и изплакната
2-3 салати „Литъл Джем“, листата разделени
100 г козе сирене, натрошено

Приготвяне

1. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган с незалепващо покритие, после бързо запържете гъбите, докато започнат да омекват. Отстранете от огъня и добавете остатъка от зехтина, оцета и горчицата.


Разбъркайте добре, докато се смесят, и прибавете чушките, лука и лещата. Отново разбъркайте.


2. Подредете салатните листа в четири чинии. Разпределете отгоре салатата с леща, добавете козето сирене и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ