Къри с тиква, спанак и черен боб

Великолепното съчетание на вкусове превръщат това здравослоно ястие в чудесно

21 September 2018 18:54
Къри с тиква, спанак и черен боб
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 354
  • маз 14
  • нас. маз 2
  • въгл 42
  • захар 14
  • фибри 13
  • прот 17
  • сол 0

Продукти

2 глави лук, тънко нарязани
2 с.л. слънчогледово олио
1 скилидка чесън, смачкана
по 1 ч.л. смлян кимион, кориандър и къри на прах
щипка лют червен пипер
400 г тиква (обелена), нарязана на парчета
1 с.л. доматено пюре
400 г консерва черен боб, отцеден и изплакнат
200 г спанак, измит

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване). Оваляйте половината от лука в 1 с.л. олио и запечете за 15-20 мин, докато стане хрупкав и добие златист цвят.


2. Междувременно запържете останалия лук в олио, докато стане леко златист. Добавете чесъна и подправките, гответе 1 мин. Прибавете тиквата, доматеното пюре и 425 мл вряла вода, оставете да заври, а след това да къкри 15 мин под капак. Добавете боба и гответе още 5 мин.


3. Сложете спанака в гевгир и излейте отгоре чайник с вряща вода, докато омекне. Притиснете го с дървена лъжица, за да се отцеди водата, а после го нарежете на едро. Разбъркайте го в кърито и затоплете отново. Сервирайте, като поръсите отгоре хрупкавия печен лук.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 205
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ