Къри с тиква, спанак и черен боб

Великолепното съчетание на вкусове превръщат това здравослоно ястие в чудесно

21 September 2018 18:54
Къри с тиква, спанак и черен боб
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 354
  • маз 14
  • нас. маз 2
  • въгл 42
  • захар 14
  • фибри 13
  • прот 17
  • сол 0

Продукти

2 глави лук, тънко нарязани
2 с.л. слънчогледово олио
1 скилидка чесън, смачкана
по 1 ч.л. смлян кимион, кориандър и къри на прах
щипка лют червен пипер
400 г тиква (обелена), нарязана на парчета
1 с.л. доматено пюре
400 г консерва черен боб, отцеден и изплакнат
200 г спанак, измит

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 190°С (170°С с обдухване). Оваляйте половината от лука в 1 с.л. олио и запечете за 15-20 мин, докато стане хрупкав и добие златист цвят.


2. Междувременно запържете останалия лук в олио, докато стане леко златист. Добавете чесъна и подправките, гответе 1 мин. Прибавете тиквата, доматеното пюре и 425 мл вряла вода, оставете да заври, а след това да къкри 15 мин под капак. Добавете боба и гответе още 5 мин.


3. Сложете спанака в гевгир и излейте отгоре чайник с вряща вода, докато омекне. Притиснете го с дървена лъжица, за да се отцеди водата, а после го нарежете на едро. Разбъркайте го в кърито и затоплете отново. Сервирайте, като поръсите отгоре хрупкавия печен лук.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ