Шоколадов фондан с лешници

Тези десерти изглеждат впечатляващо, но са лесни и бързи за приготвяне. Можете да ги направите предварително и или да ги оставите в хладилника, или да замразите преди да изпечете.

21 September 2018 19:00
Шоколадов фондан с лешници
20 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 847
  • маз 65
  • нас. маз 32
  • въгл 56
  • захар 30
  • фибри 0
  • прот 12
  • сол 0

Продукти

50 г масло и още за намазване
какао, за поръсване
150 г черен шоколад (50% минимум), нарязан на дребно
1 яйце, разбито
2 с.л. брашно
2 с.л. лешници, запечени и нарязани много ситно
1 с.л. кафява захар

Приготвяне

1. Загрейте фурната до 220°С (200°С с обдухване). намажете с масло 2 индивидуални форми за суфле или крем карамел (около 200 мл обем), след това ги наръсете щедро с какао. разтопете шоколада заедно с маслото на водна баня или в микровълновата, докато стане гладък. Постепенно добавете яйцето, след това брашното, ядките, захарта и щипка сол, след това разбийте внимателно докато всичко се смеси, но е още течно.


2. Разделете сместа между двете форми. На този етап можете да охладите десертите за 1 ден или да замразите за по-дълго. Печете 15 мин (или 18, ако са били студени). Обърнете върху малки чинийки и сервирайте. Трябва да са изпечени отвън и течни отвътре.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ