Лаврак по мелничарски

Филето от Лаврак се овкусява със сол и черен пипер...

08 October 2018 21:02
Лаврак по мелничарски
30 мин. Средно Порции 1

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

Риба Лаврак (филе) - 170гр
Брашно - 10гр
Олио - 25гр
Яйце - 1бр
Картофи - 70гр
Лимон - 0,5 бр
Масло - 5гр
Сол (на вкус)
Черен пипер
Магданоз - 10гр
Маточина
Невен

Приготвяне

Филето от Лаврак се овкусява със сол и черен пипер, панира се в брашно и яйце и се пържи в предварително загрята мазнина. Когато е готово се слага в чиния и се полива с сок от лимона и се слага магданоз, след това се залива с кипящо масло. Гарнира се с картофи соте и се поръсва с маточина и невен.
Лаврак или морски вълк (Dicentrarchus labrax) е вид лъчеперка от семейство Moronidae. Той е характерен за цялото Средиземноморие, Черно море и североизточната част на Атлантическия океан - от Норвегия до Синегал. Лаврака е ненаситен хищник, който се храни с ракообразни, мекотели и риба.
Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ