Котлет от еленско

Време е за дивеч

10 October 2018 12:58
Котлет от еленско
60 мин. Средно Порции 2

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

2 котлета от еленско месо
600 г тиква цигулка
2 глави лук
60 г масло и още 1 с.л.
150 мл телешки бульон
2 глави бейби червено зеле
зехтин

ЗА СОСА
1/2 глава лук
50 г боровинки
100 мл бульон
150 мл червено вино
1 с.л. шипков мармалад
50 г натурален шоколад
бучка масло

Приготвяне

1. Обелете и нарежете тиквата и лука. Поставете ги в тава за печене и печете в загрята до 180°С фурна, докато напълно омекнат. Извадете и поставете в купа. Намачкайте с преса за пюре, добавете маслото и бульона и направете на гладко пюре. Подправете със сол и пипер на вкус.


2. Загрейте малко зехтин в тиган с дебело дъно и запечатайте котлетите от двете страни. Довършете готвенето във фурна, загрята до 220°С, за около 10 мин.


3. Нарежете червеното зеле на резени и ги задушете с 1 с.л. масло в незалепващ тиган, докато омекнат и отдолу се карамелизират.


4. Ако желаете да приготвите сос, задушете в тигана от запържването на месото малко ситно нарязан лук, добавете бульона, червеното вино, шипковия мармалад и боровинките и гответе, докато течността остане наполовина. Добавете 50 г настърган натурален шоколад, подправете със сол и пипер и накрая добавете малка бучка студено масло.


5. Поднесете месото заедно с пюрето от тиква, запърженото червено зеле и соса.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ