Блокчета със солени плодове и ядки

Тези суперлесни шоколадови блокчета са най-добри за консумация до няколко седмици, но това не би трябвало да е проблем.

17 October 2018 15:39
Блокчета със солени плодове и ядки
5 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 145
  • маз 10
  • нас. маз 5
  • въгл 1
  • захар 9
  • фибри 2
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

200 г черен шоколад (70% какао)
100 г бял шоколад
50 г микс ядки (ние използвахме орехи пекан, кашу, шамфъстък и макадамия), ситно нарязани
2 с.л. замразени малини
50 г сушени плодове (ние използвахме стафиди, боровинки и нарязани кайсии)
1/4 ч.л. едра морска сол

Приготвяне

1. Разтопете черния и белия шоколад на водна баня в отделни купи, като ги поставите върху съд с къкреща вода и разбърквате от време на време. Междувременно застелете голяма тава с хартия за печене. Оставете шоколада да се охлади за 10 мин.


2. Изсипете черния шоколад в тавата и разстелете във формата на правоъгълник с размери 20х25 см. Отгоре напръскайте с белия шоколад и направете въртеливи мотиви, минавайки с клечка напред-назад по шоколада. Поръсете ядките, плодовете и солта и оставете да се охлади.


3. Начупете на блокчета или оставете шоколада цял. Опаковайте в целофан или в кутия, а после завържете панделка. Ще се съхрани до 2 седмици.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ