Карфиол по шотландски

Карфиола се бланшира за 4-5 минути във вряща вода,...

17 October 2018 17:02
Карфиол по шотландски
15 мин. Средно Порции 1

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

Карфиол - 120гр
Рокфор - 20гр
Гъби - 50гр
Печен пипер - 10гр
Прясно мляко - 100мл
Жалък - 1бр
Шотландско уиски - 20мл
Нарязани ядки (орех, бадем , слънчоглед)
Сол (на вкус)
Черен пипер
Индийско орехче

Приготвяне

Карфиола се бланшира за 4-5 минути във вряща вода, залива се със стодена вода да се спре процеса на варене. Загрява се тиган и се запържват нарязаните гъби, добавят се пипера и карфиола. Когато се запържат се сипва уискито и след около 1 минута се слага млякото и сиренето, когато се разтвори се добавя и жълтъка и се овкусява. Сипва се в чиния и се поръсва с ядките.
Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ