Соба нудълс октопод и пуканки от каперси

Бърза, лесна и впечатляваща храна, изпълнена с традиционните съставки на източната кухня.

05 November 2018 12:58
Соба нудълс октопод и пуканки от каперси
20 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 0
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 0
  • захар 0
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

½ пакет соба нудълс
1 с.л. каперси
75 г маринован октопод (за рецептата използвахме с маслини и зехтин)
30 г гома уакаме
готов сос с домати и чушки (или друг по ваш избор)
див лук, за украса

Приготвяне

1. В подходящ съд кипнете вода, подсолете и сварете соба нудълс за 4-5 мин (според указанията на опаковката). Отцедете и охладете.


2. За да направите пуканките, загрейте олио за пържене и върху салфетка подсушете каперсите. Пържете 1-2 мин и отново прехвърлете върху салфетка, за да отстраните излишната мазнина.


3. В коктейлни купи сглобете предястието. Започнете с нудълс, а след това добавете пипало от октопода, гома уакаме, сос и пуканки от каперси. Украсете с див лук.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ