Картофени рьощи кексчета със салвия

Отлична гарнитура към месни деликатеси

26 November 2018 14:12
Картофени рьощи кексчета със салвия
15 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 366
  • маз 20
  • нас. маз 3
  • въгл 37
  • захар 2
  • фибри 4
  • прот 8
  • сол 0

Продукти

2-3 сипкави картофа (около 400 г), обелени и едро настъргани
1 средно голямо яйце, разбито
1 ч.л. брашно
¼ ч.л. бакпулвер
½ малка глава лук, ситно нарязана
6 листа салвия, 2 ситно нарязани, 4 цели
3 с.л. олио, за пържене

Приготвяне

1. Изстискайте излишната течност от настърганите картофи, прехвърлете ги в купа и ги разбъркайте добре с яйцето, брашното, бакпулвера, лука и нарязаните листа салвия. Подправете обилно. Загрейте 2 с.л. олио в тиган на умерен огън и с лъжица сипете сместа на четири места, като подравните отгоре. Запържете за 5 мин от всяка страна до златистокафяво и хрупкаво, извадете и отцедете върху кухненска хартия. Може да направите картофените рьощи до 8 часа по-рано и да ги запазите в хладилника - вижте съвета долу.


2. Когато сте готови да сервирате, загрейте останалата 1 с.л. олио в тиган на умерен огън. Запържете целите листа салвия за 20 сек, докато станат хрупкави, но са все още зелени. Отцедете ги върху кухненска хартия и сложете по едно листо върху всяко рьощи.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ