Пица с песто от броколи

Подходяща рецепта за всеки ден

04 December 2018 11:09
Пица с песто от броколи
30 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 942
  • маз 67
  • нас. маз 11
  • въгл 57
  • захар 5
  • фибри 6
  • прот 24
  • сол 1

Продукти

500 г микс за хляб чабата
1 голяма глава броколи (около 450 г),
накъсана на цветчета, стеблото
нарязано на парченца
100 г кедрови ядки
1 скилидка чесън, смачкана
150 мл зехтин и още за поливане
150 г рикота
60 г рукола

Приготвяне

1. Направете тестото за пица според упътването на опаковката. Омесете и оформете на топка. Разрежете тестото на две и го сплескайте на два широки диска върху леко набрашнена работна повърхност - използвайте точилка, ако желаете. Сложете го в две тави, покрийте с хартия за печене и го оставете да втаса за 10-15 мин.


2. През това време направете пестото. Кипнете тенджера с подсолена вода. Сложете в нея цялото броколи, кипнете и варете 1 мин. Отцедете и охладете на течаща студена вода. Прехвърлете в голямата купа на кухненски робот заедно скедровите ядки и чесъна, подправете на вкус. Разбийте на пулсации, докато се раздроби всичко, след това сипете постепенно зехтина и продължавайте да разбивате - сместа трябва да добие консистенция на песто. Овкусете и оставете настрана.


3. Загрейте фурната на 220°С (200°С с обдухване). Разпределете пестото върху двете основи от тесто и оставете борд от 2 см покрая. Поръсете с малко зехтин. Запечете за 25 мин, докато тестото стане златисто и се изпече отвътре. 4. Разпръснете отгоре рикотата и поръсете с руколата. Завършете с още малко зехтин и прясно смлян черен пипер.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ