Фахита с нахут

Подходяща рецепта за всеки ден

04 December 2018 16:07
Фахита с нахут
25 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 782
  • маз 36
  • нас. маз 10
  • въгл 87
  • захар 13
  • фибри 18
  • прот 17
  • сол 1

Продукти

400 г консерва нахут
1 с.л. зехтин
щипка пушен червен пипер
2 домата, без семките, нарязани на
кубчета
1 малка глава червен лук, тънко нарязан
2 с.л. червен винен оцет
1 авокадо, без костилката, обелено
2 лайма, сокът от 1, другият нарязан
на резени
100 г заквасена сметана
2 ч.л. хариса
4 царевични тортили
кориандър, едро нарязан, за сервиране
(по желание)

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване) и покрийте тава с алуминиево фолио. Отцедете нахута, подсушете го и го сложете в тавата. Добавете зехтина и червения пипер, разбъркайте и запечете за 20-25 мин, докато стане кафеникав и хрупкав, като разбърквате по време напеченето.


2. През това време сложете доматите и лука в малка купа с оцета и оставете настрана да се мариноват. Сложете авокадото в друга купа и го намачкайте с вилица, като оставите и няколко по-едри парченца. Добавете сока от лайм и овкусете добре. Разбийте сметаната с харисата и оставете настрана, докато стане време за сервиране.


3. Загрейте грил тиган, докато започне да пуши. Добавете тортилите, една по една, и ги оставете да станат на кафяви ивици от едната страна.


4. Сложете всичко на масата и пригответе фахитите - намажете малко от сметаната с хариса върху тортилите, поръсете с нахута, добавете гуакамоле, салца и кориандър, ако желаете. Сервирайте с резени лайм за изцеждане на сок отгоре.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ