Фритата с аспержи и пресни картофи

Подходяща рецепта за всеки ден.

04 December 2018 16:15
Фритата с аспержи и пресни картофи
12 мин. Лесно Порции 3

  • ккал 310
  • маз 18
  • нас. маз 6
  • въгл 16
  • захар 6
  • фибри 4
  • прот 19
  • сол 0

Продукти

200 г пресни картофи, разрязани на
четири
100 г аспержи
1 с.л. зехтин
1 глава лук, тънко нарязана
6 яйца, разбити
40 г чедър, настърган
рукола или смесени листа, за сервиране

Приготвяне

1. Загрейте грила силно. Сложете картофите в тенджера със студена подсолена вода и оставете да кипне, след това варете 4-5 мин, докато започнат да омекват. Добавете аспержите за последната 1 мин. Отцедете.


2. През това време загрейте зехтина в огнеупорен тиган и добавете лука. Запържете го за 8 мин, докато омекне.


3. Смесете яйцата с половината сирене в кана и овкусете добре. Полейте в тигана върху лука, добавете аспержите и картофите. Поръсете с останалото сирене и сложете под грила за 5 мин, докато стане златисто и се свари отвътре. Нарежете фритатата на триъгълници и сервирайте направо от тигана със салата.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ