Спагети с панчета и мармайт

Дори тези, които не обичат мармайт, ще харесат вкуса на тези спагети.

04 December 2018 16:23
Спагети с панчета и мармайт
10 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 848
  • маз 39
  • нас. маз 19
  • въгл 90
  • захар 3
  • фибри 6
  • прот 33
  • сол 2

Продукти

500 г спагети
1 с.л. зехтин
200 г панчета, на кубчета
80 г масло, меко
2 ч.л. мармайт
50 г чедър, настърган
настърган пармезан, за сервиране

Приготвяне

1. Кипнете голяма тенджера с вода и добавете спагетите. През това време загрейте зехтина в тиган и запържете панчетата за 8-10 мин, докато стане хрупкава.


2. Щом пастата се свари, отцедете и запазете малко от водата. Върнете спагетите обратно в тенджерата заедно със запазената вода, добавете панчетата с мазнината от тигана, маслото, мармайта и сиренето. Разбъркайте внимателно спагетите с помощта на щипка, така че да се покрият със соса и овкусете с малко черен пипер. Опитайте на вкус и добавете още малко мармайт, ако желаете. Сервирайте в купи с настърган пармезан отгоре.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ