Аспержи, праз и грах в масло

Подходяща рецепта за уикенда.

05 December 2018 14:56
Аспержи, праз и грах в масло
4 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 243
  • маз 21
  • нас. маз 13
  • въгл 6
  • захар 4
  • фибри 0
  • прот 5
  • сол 0

Продукти

200 г масло, на кубчета
2 стръка праз, почистени и нарязани на
парчета колкото палец
400 г аспержи, нарязани на парчета
300 г замразен грах
1 с.л. лимонов сок
½ малка връзка мента, само листата

Приготвяне

1. Когато сте почти готови да сервирате свинското, кипнете 100 мл вода в тенджера и добавете щипка сол и маслото. Бланширайте праза за 2 мин, добавете аспержите и граха и варете още 2 мин. Дръпнете тенджерата от огъня и добавете ментата и лимоновия сок.


2. За да сервирате, извадете зеленчуците с решетеста лъжица и ги полейте с част от течността.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ