Хаселбак картофи с риган

Това е забавен и привлекателен начин да сте сигурни, че картофите ви са изпечени идеално, а с прорезите ще поемат ароматите на маслото и подправките.

05 December 2018 15:03
Хаселбак картофи с риган
45 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 136
  • маз 7
  • нас. маз 3
  • въгл 15
  • захар 1
  • фибри 2
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

800 г пресни картофи, измити
40 г масло
2 с.л. зехтин екстра върджин
2 с.л. листенца пресен риган

Приготвяне

1. Първо подгответе картофите. Сложете ги един по един в дървена лъжица и с остър нож направете прорези през 3 мм. Лъжицата ще ви позволи да ги направите равномерно дълбоки, без да ги разрежете напълно.


2. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете маслото и зехтина в тавата и ги разтопете на котлон на умерен огън. Сложете картофите, подправете ги и ги поръсете с ригана. Разбъркайте картофите добре, за да се покрият с мазнина, и ги запечете в долната част на фурната за 45 мин – 1 час, докато станат златисти и омекнат.

Списанието
BBC Good Food България Брой 199
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ