Крем с портокал, ревен и амарети

Тези цитрусови десерти са бързи и лесни за приготвяне, като съчетават вкуса на ревена, портокала и бисквитите амарети. Ако ги оставите в хладилника, ще станат още по-добри, затова ги направете предварително и отметнетe ангажимента!

05 December 2018 15:40
Крем с портокал, ревен и амарети
30 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 626
  • маз 36
  • нас. маз 22
  • въгл 67
  • захар 63
  • фибри 2
  • прот 6
  • сол 0

Продукти

400 г пълномаслена сметана
360 г пълномаслено цедено кисело
мляко
150 г бисквити амарети, натрошени

ЗА КРЕМА С РЕВЕН И ПОРТОКАЛ
500 г ревен, нарязан на парчета по
2,5 см
150 г захар и още една голяма щипка
150 мл портокалов сок и настърганата
кора от 1 портокал
4 средни яйца и 2 средни жълтъка
150 г масло

Приготвяне

1. Първо направете крема. Сложете ревена с щипка захар и портокаловия сок в тенджера на умерен огън и ги похлупете. Варете 10-15 мин, докато ревенът стане съвсем крехък, и отстранете съда от огъня.


2. Претрийте ревена през ситнацедка, като се опитате да изцедитеколкото се може повече от него.Оставете го в цедката, за да годобавите по-късно.


3. Разбийте яйцата, жълтъците и захарта до светла и пухкава смес. Разтопете маслото в тенджера на бавен огън, сипете при него сместа с яйцата и настърганата портокалова кора, като не преставате да разбърквате. Добавете отцедения ревен, разбъркайте и оставете крема на бавен огън, докато се сгъсти. Това може да отнеме 10-12 мин, но бъдете търпеливи и не засилвайте огъня, тъй като може да пресечете яйцата.


4. Щом кремът се сгъсти, пресипете го в купа и го разбийте до гладка консистенция. На мен ми харесва да добавя и останалия в цедката ревен, за да придам повече плътност на десерта, но ако искате просто фин крем, не го правете.


5. Разбийте сметаната до меко връхче. Добавете цеденото кисело мляко, 300 г от крема и повечето бисквити амарети и разбъркайте внимателно.


6. С лъжица пресипете сместа в осем чаши и ги поръсете с останалите амарети. Запазете останалия крем за палачинки или гранола в стерилизиран буркан (измийте го с гореща сапунена вода, изплакнете го и го оставете за 15 мин да изсъхне обърнат във фурната на 120°С (100°С с обдухване).

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ