Минестроне с пуешко

Топла и засищаща супа за зимните дни. Ако желаете, може да я поръсите с малко зехтин и настърган пармезан

06 December 2018 12:08
Минестроне с пуешко
40 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 345
  • маз 8
  • нас. маз 3
  • въгл 28
  • захар 4
  • фибри 8
  • прот 36
  • сол 0

Продукти

2 ч.л. зехтин
100 г пушен бекон на кубчета
1 глава червен лук, ситно нарязана
1 морков, ситно нарязан
1 стрък целина, ситно нарязан
2 скилидки чесън, ситно нарязани
2 дафинови листа
2 стръка мащерка
300 г глава целина (или друг кореноплоден зеленчук), на кубчета
200 г картофи, на кубчета
400 г кафяв боб от консерва, отцеден и изплакнат
1,5 л пуешки или пилешки бульон (пресният е най-добър)
350 г сварено пуешко месо
100 г паста орзо
75 г къдраво зеле, нарязано

Приготвяне

1. Загрейте 1 ч.л. зехтин в голяма тенджера. Запържете бекона на умерен до силен огън за 4-5 мин до златисто и го оставете настрани.


2. Сложете останалия зехтин, лука, моркова и целината в тенджерата с щипка сол. Запържете на тих огън за 8-10 мин, като разбърквате от време на време, докато зеленчуците омекнат, но не са променили цвета си. Добавете чесъна и зелените подправки и гответе още 2 мин.


3. Добавете боба, картофите, целината и пилешкия бульон. Загрейте до завиране и оставете зеленчуците да къкрят 10-15 мин без капак. Добавете свареното пуешко, пастата орзо и бекона и варете още 10 мин.


4. Точно преди сервиране добавете къдравото зеле, разбъркайте минестронето и го върнете на огъня за още 2 мин, докато зелето омекне.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ