Ямайска супа с червен боб

Ако имате възможност, използвайте говеждо вместо телешко. Месото може да не е от бута, а от коремната част, за да не е толкова скъпо.

06 December 2018 12:13
Ямайска супа с червен боб
30 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 415
  • маз 8
  • нас. маз 2
  • въгл 39
  • захар 15
  • фибри 18
  • прот 38
  • сол 1

Продукти

1 ч.л. кокосово масло или рапично олио
175 г телешко от бут, без мазнина, нарязано на дребни кубчета
1 малък сладък картоф, нарязан на дребни кубчета
2 малки моркова, нарязани
1 зелена чушка, без семките, ситно нарязана
1 стрък целина, нарязан
4 стръка зелен лук, тънко нарязани
4 стръка мащерка, само листенцата
400 г червен боб от консерва
600 мл телешки бульон
½ ч.л. смлян бахар
лют червен пипер или лют сос, на вкус

Приготвяне

1. Загрейте олиото в голяма незалепваща тенджера и запържете телешкото с разбъркване за 1 мин, докато започне да променя цвета си. Извадете го с решетеста лъжица и го оставете настрана. В тенджерата сложете всички зеленчуци с мащерката и ги задушете в мазнината от месото за 5 мин, докато започнат да омекват.


2. Добавете боба и соса му заедно с бульона, бахара и лютия сос. Слагайте го малко по малко, за да не стане супата твърде люта. Похлупете и я оставете да ври 20 мин. Добавете телешкото, разбъркайте и варете още няколко минути, сипете супата в купи. По желание поднесете с още лют сос.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ