Нудъли със сьомга и маринован джинджифил

Вкусно, но и здравословно

12 December 2018 14:40
Нудъли със сьомга и маринован джинджифил
15 мин. Лесно Порции 2

  • ккал 476
  • маз 18
  • нас. маз 3
  • въгл 38
  • захар 5
  • фибри 7
  • прот 36
  • сол 1

Продукти

2 гнезда пълнозърнести нудъли
2 ч.л. сусамово масло
1 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол и още за сервиране (по желание)
1 с.л. оцет от оризово вино
2 филета сьомга без кожата
100 г захарен грах, шушулките разполовени по дължина
4 цветчета броколи (около 75 г), нарязани на хапки
6 стръка зелен лук, ситно нарязани
1 с.л. маринован джинджифил, ситно нарязан

Приготвяне

1. Полейте нудълите с вряща вода, оставете ги за 5 мин, отцедете и разбъркайте с малко сусамово масло.


2. В плитък съд разбъркайте соевия сос и оцета. Оваляйте филетата сьомга, като ги покриете добре с маринатата, оставете ги настрана, но запазете останалия сок.


3. Загрейте 1 ч.л. сусамово масло в уок и запържете сьомгата за 5 мин на умерен огън, като обърнете парчетата веднъж.


Месото трябва да е добре сготвено, но не сухо. Извадете рибата от тигана и я покрийте с чиния или с фолио, за да се запази топла.


4. Сипете останалата 1 ч.л. сусамово масло в уока и добавете зеленчуците и джинджифила. Запържете ги за 5 мин, като разбърквате, докато омекнат. Прибавете останалата марината с 2 с.л. вода и нудълите и гответе още 1 мин. Разбъркайте добре и сервирайте със сьомгата и още малко соев сос, ако желаете.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ