Кръмбъл минс пайове с яйчен крем

Добавянето на слой от яйчен крем и кръмбъл топинг прави минс пайовете с неустоим вкус. Масленото тесто няма нужда да бъде охлаждано, но може да го приготвите предварително заедно с кръмбъла и да ги охладите или замразите, докато стане време да ги използва

19 December 2018 10:26
Кръмбъл минс пайове с яйчен крем
20 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 212
  • маз 10
  • нас. маз 6
  • въгл 27
  • захар 15
  • фибри 1
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

125 г масло, студено от хладилника
185 г / 1 ½ чаша брашно и още за поръсване
3 с.л. кристална захар
1 голямо яйце
180 г минсмийт
120 г яйчен крем

Ще имате нужда от
мерителни чаши и лъжици
тава за печене
малък нож
цедка
голяма купа
3 малки купи
точилка
8 см кръгли форми
плитка форма с 12 отвора

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 200°С (180°С собдухване). Сложете тавата във фурната на средната решетка.


2 Нарежете маслото на малки кубчета. Пресейте брашното в голяма купа и добавете щипка сол.


3 Добавете маслото в купата и с пръсти го втрийте в брашното, докато получите трохи.


4 Разбъркайте вътре 2 с.л. захар. Напълнете половин чаша (85 г) смаслените трохи, прехвърлете в малка купа и оставете настрана.


5 Пригответе си 2 малки купи. Счупете яйцето внимателно и разделете жълтъка и белтъка в двете купи.


6 Разбийте жълтъка с вилица, после го добавете в голямата купа с маслото и брашното. Разбъркайте с нож захранене.


7 Оформете с ръце топка от тестото в купата, омесете го за кратко, докато омекне.


8 Поръсете с брашно работната повърхност, както и тестото. Разточете го с дебелина колкото две монети по 1 лв.


9 Изрежете 8 см формички, съберете останалото тесто, отново го разточете и изрежете, така че да получите 12 броя формички.


10 Внимателно сложете кръгчетата тесто в отворите на формата. Добавете по 1 пълна ч.л. яйчен крем върху тестото, след това сложете от минсмийта.


11 Добавете последната 1 с.л. захар в малката купа със сместа за кръмбъла. Намачкайте с пръсти, докато получите едри парчета и ги сложете на купчинка върху минсмийта.


12 Сложете формата с пайовете върху тавата и запечете за 15 мин, докато станат златистокафяви, а кремът и минсмийтът започнат да бълбукат.


13 Охладете във формата за 15 мин, след това внимателно извадете пайовете върху решетка и ги оставете да изстинат. Ще се запазят до 2 дни в кутия с капак.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ