Салата с пиле и кумкуат

Празници

21 December 2018 11:12
Салата с пиле и кумкуат
20 мин. Лесно Порции 6

  • ккал 259
  • маз 13
  • нас. маз 3
  • въгл 15
  • захар 5
  • фибри 3
  • прот 18
  • сол 1

Продукти

3 бр. пилешки гърди
2 дебели филии хляб, нарязани на
кубчета
200 г броколи, нарязани на малки
парчета
10 бр. кумкуат, тънко нарязани, без
семките
10 репички, нарязани на четвъртини
1 малка глава червен лук, тънко нарязан
на полумесеци
100 г сирене фета, натрошено
50 г запечени необелени бадеми, едро
счукани
малка опаковка див лук, нарязан

За дресинга
4 с.л. зехтин
1 ч.л. кристална захар
1 лимон, настърган и изцеден
1 ч.л. английска горчица на прах
3 с.л. бял винен оцет
2 ч.л. макови семена

Приготвяне

1 Кипнете две тенджери с вода. Добавете пилешките гърди в едната и варете 2 мин. Изключете котлона, сложете капак и оставете да се задушават още 30 мин. Сложете парченцата броколи в другата тенджера, варете 2 мин, отцедете и прехвърлете веднага в купа със студена вода. Така ще запазите зеления цвят.


2 Докато пилето се задушава, загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Сложете нарязания хляб в тава и запечете за 10-12 мин, докато стане златист, после извадете и оставете да изстине. Може да го приготвите един ден предварително и да го съхранявате в кутия с капак.


3 Сложете съставките за дресинга с 1 ч.л. сол в буркан с капак. Разклатете добре и оставете настрана. Може да го приготвите един ден предварително. Сложете кумкуата, броколите, репичките, лука, фетата, бадемите и дивия лук в чиния за сервиране.


4 Когато пилето стане готово, извадете го от водата, оставете да се охлади за 5 мин, накъсайте го на хапки и го добавете към салатата. Точно преди сервиране полейте отгоре дресинга и разбъркайте добре.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ