Питки с печен камамбер

Празници

21 December 2018 15:25
Питки с печен камамбер
30 мин. Лесно Порции 12

  • ккал 377
  • маз 20
  • нас. маз 12
  • въгл 31
  • захар 1
  • фибри 1
  • прот 17
  • сол 1

Продукти

115 г масло, нарязано
600 г бяло брашно за хляб
7 г суха мая и още ½ ч.л.
2 ч.л. кристална захар
зехтин или олио за намазване
2 с.л. фино царевично брашно или грис
3 х 250 г кутии камамбер
1 яйце, разбито
3 с.л. семена мак
3 с.л. семена сусам
топинг за сиренето (по желание) –
стръкове розмарин или мащерка

Приготвяне

1 Загрейте 350 мл вода в тенджера, докато започне да дими, отстранете от огъня, добавете маслото и оставете настрана да се охлади, докато може да пипате течността с пръсти. Смесете брашното, маята, захарта и 1 ч.л. сол в голяма купа или купата на кухненския робот. Добавете охладената течност и омесете меко тесто. Месете 10 мин на ръка или 5 мин с миксер, докато тестото стане гладко и разтегливо. Върнете в чиста купа, намазана със зехтин, покрийте с прозрачно фолио и оставете на топло място да втаса за 1 1/2-2 часа, докато удвои обема си.


2 Намаслете и покрийте с хартия запечене най-голямата тава, която имате. Намаслете и хартията и поръсете отгоре царевичното брашно. Извадете сирената от кутиите и ги сложете в тавата на разстояние едно от друго. Намажете всяко с малко зехтин, разрежете повърхността на няколко места с остър нож и пъхнете свежи стръкчета ароматни треви, ако желаете.


3 Сложете яйцето в плитък съд, двата вида семена в отделни купички. Извадете въздуха от тестото и го омесете отново няколко пъти. Накъсайте го на малки парчета (с големината на цял орех) и ги оформете на топчета. Потопете ги първо в яйцето, след това в някоя от купичките със семена и ги сложете в тавата със семената нагоре. Оформете по този начин цялото тесто, като всяка трета топка оставете без семена. Поставяйте ги в тавата, като оставяте малко разстояние между тях. Може да се наложи да ги преместите леко, когато използвате цялото тесто, за да покриете тавата.


4 Загрейте фурната на 180°С (160°С собдухване). Покрийте тавата с намаслено прозрачно фолио и оставете тестото да втаса за 30 мин - 1 час, докато удвои обема си. Запечете за 25-30 мин, докато топчетата тесто се изпекат отвътре и сиренето се разтопи. Охладете за 5 мин и сервирайте.

Списанието
BBC Good Food България Брой 197
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ