Ментови полярни мечета

Празници

21 December 2018 16:27
Ментови полярни мечета
0 мин. Лесно Порции 15

  • ккал 55
  • маз 0
  • нас. маз 0
  • въгл 13
  • захар 13
  • фибри 0
  • прот 0
  • сол 0

Продукти

ЩЕ ИМАТЕ НУЖДА ОТ
цедка
голяма купа
хартия за печене
голяма дъска
коктейлна пръчица

250 г пудра захар
1 белтък, разбит
няколко капки ментова есенция
15 шоколадови бонбончета

Приготвяне

1 Пресейте пудрата захар в голяма купа. Разбъркайте я с белтъка, като добавяте по малко – спрете да добавяте, когато получите меко тесто, подобно на пластилин.


2 Прибавете 3 капки ментова есенция, разбъркайте добре и опитайте. Добавете още капки, ако ментовият вкус не е достатъчен.


3 Направете от половината смес 15 топчета с големината на чери домати, след това ги сплескайте с длани, за да оформите главата на мечето.


4 Подредете ги върху хартия за печене, сложена върху дъска. С половината от останалата смес направете топченца с големината на боровинка и ги притиснете с длани върху главата на мечетата, за да оформите муцунки. Добавете по една шоколадова бонбонка за носле.


5 С останалата смес направете ушички и ги притиснете внимателно с пръсти върху главата на мечетата. Използвайте коктейлна пръчица, за да направите очите.


6 Оставете полярните мечета да изсъхнат за 3-4 часа или за цяла нощ. Може да се запазят до 1 месец.

Списанието
BBC Good Food България Брой 200
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ