Звездички със сирене

Празници

21 December 2018 16:40
Звездички със сирене
10 мин. Лесно Порции 20

  • ккал 87
  • маз 6
  • нас. маз 3
  • въгл 6
  • захар 0
  • фибри 1
  • прот 2
  • сол 0

Продукти

ЩЕ ИМАТЕ НУЖДА ОТ
точилка
2 тави за печене
хартия за печене
коледни формички за изрязване
сладкарска четка
чиния за сервиране

320 г бутер тесто
чаша, пълна с настъргани сирена
(ние използвахме 60 г чедър и 25 г
пармезан)
брашно, за поръсване
2 с.л. мляко
топинг по избор (по желание) - маково
или сусамово семе, сушен риган

Приготвяне

1 Развийте тестото и поръсете половината от него с повечето настъргано сирене. Прегънете на две, така че сиренето да се запечата.


2 Поръсете с брашно точилката и работната повърхност. Сложете тестото отгоре и го разточете, докато удвои размера си.


3 Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване) и покрийте две тави с хартия за печене.


4 Като използвате формички, изрежете от тестото звездички и ги сложете в тавите. Съберете остатъците от тестото и отново го разточете. Изрежете нови формички.


5 Намажете звездичките с мляко и добавете щипка сирене отгоре, поръсете с избрания топинг, ако използвате.


6 Запечете във фурната за 10-12 мин, докато звездичките бухнат и станат златисти, после ги прехвърлете в чиния за сервиране. Ще се запазят в кутия с капак до 3 дни.

Списанието
BBC Good Food България Брой 195
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ