Празничен чийзкейк пудинг

Празници

21 December 2018 17:17
Празничен чийзкейк пудинг
5 мин. Лесно Порции 10

  • ккал 634
  • маз 44
  • нас. маз 27
  • въгл 52
  • захар 42
  • фибри 1
  • прот 5
  • сол 1

Продукти

За основата
200 г джинджифилови бисквити, натрошени
30 г захар мусковадо
1 ч.л. морска сол на люспи
110 г масло, разтопено

За пълнежа
240 г коледен пудинг
30 мл бренди
30 мл тъмна бира
настърганата кора от 1 портокал
560 г пълномаслено крем сирене
300 мл пълномаслена сметана
200 г светла захар мусковадо
2 шушулки ванилия, разцепени, семената
остъргани

За украса
2 клементини
светла захар мусковадо, за поръсване

Приготвяне

1 За основата първо смесете натрошените бисквити и захарта в голяма купа, поръсете със солта. Полейте ги с разтопеното масло и разбъркайте с дървена лъжица, за да получите груба смес на едри трохи. Разпределете я равномерно по дъното на 30 см разглобяема кръгла форма и я притиснете по ъглите. Охладете за 30 мин, за да стегне.


2 Сложете коледния пудинг, брендито, тъмната бира и настърганата портокалова кора в блендер и ги смелете на пюре.


3 С ръчен електрически миксер разбийте крем сиренето, сметаната, захарта и семената ванилия и разбъркайте с пюрето. Разпределете сместа върху основата от бисквити и оставете чийзкейка да стегне в хладилника за една нощ.


4 На следващия ден обелете клементините, нарежете ги на кръгчета и ги сложете в тавичка. Поръсете със захар и ги обгорете с горелка, докато се карамелизират. Оставете да изстинат. Извадете чийзкейка от формата и подредете клементините отгоре. В хладилника ще се запази до три дни.

Списанието
BBC Good Food България Брой 201
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ