Гратен с гравлакс

Този месец

02 January 2019 14:33
Гратен с гравлакс
80 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 520
  • маз 37
  • нас. маз 21
  • въгл 28
  • захар 4
  • фибри 2
  • прот 17
  • сол 1

Продукти

425 мл пълномаслена сметана
150 мл заквасена сметана
100 мл пълномаслено мляко
1,2 кг картофи, обелени
и тънко нарязани
масло, за намасляване
400 г гравлакс
1 връзка копър, нарязан,
стеблата отстранени
зелена салата със силен дресинг,
за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). В голяма тенджера смесете двата вида сметана и прясното мляко, загрейте до точката на кипване. Добавете картофите и гответе на умерен огън за 5 мин, като ги обръщате от време на време.


2 Овкусете добре и прехвърлете около ⅓ от картофите в намаслен дълбок съд за фурна. Сложете половината гравлакс и копър отгоре, после покрийте с още ⅓ от картофите, добавете втората половина от гравлакса и копъра. Завършете с останалите картофи.


3 Запечете за 1 ч 10 мин, докато картофите омекнат. Може да се наложи да ги покриете с алуминиево фолио след първия час, за да не потъмнеят много. Сервирайте със зелена салата със силен дресинг.

Списанието
BBC Good Food България Брой 196
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ