Гратен с гравлакс

Този месец

02 January 2019 14:33
Гратен с гравлакс
80 мин. Лесно Порции 8

  • ккал 520
  • маз 37
  • нас. маз 21
  • въгл 28
  • захар 4
  • фибри 2
  • прот 17
  • сол 1

Продукти

425 мл пълномаслена сметана
150 мл заквасена сметана
100 мл пълномаслено мляко
1,2 кг картофи, обелени
и тънко нарязани
масло, за намасляване
400 г гравлакс
1 връзка копър, нарязан,
стеблата отстранени
зелена салата със силен дресинг,
за сервиране

Приготвяне

1 Загрейте фурната на 180°С (160°С с обдухване). В голяма тенджера смесете двата вида сметана и прясното мляко, загрейте до точката на кипване. Добавете картофите и гответе на умерен огън за 5 мин, като ги обръщате от време на време.


2 Овкусете добре и прехвърлете около ⅓ от картофите в намаслен дълбок съд за фурна. Сложете половината гравлакс и копър отгоре, после покрийте с още ⅓ от картофите, добавете втората половина от гравлакса и копъра. Завършете с останалите картофи.


3 Запечете за 1 ч 10 мин, докато картофите омекнат. Може да се наложи да ги покриете с алуминиево фолио след първия час, за да не потъмнеят много. Сервирайте със зелена салата със силен дресинг.

Списанието
BBC GoodFood България – брой 204
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ