Супа със земни ябълки и трюфелов зехтин

Този месец

02 January 2019 15:32
Супа със земни ябълки и трюфелов зехтин
35 мин. Лесно Порции 4

  • ккал 556
  • маз 32
  • нас. маз 17
  • въгл 45
  • захар 28
  • фибри 7
  • прот 19
  • сол 0

Продукти

50 г масло
2 глави лук, тънко нарязани
1 кг земни ябълки, обелени
и тънко нарязани
1 л пилешки бульон
100 мл пълномаслена сметана
няколко капки трюфелов зехтин, на вкус,
и още малко за сервиране
1 с.л. зехтин
80 г остатъци от гъска, ситно накъсани
(по желание)

Приготвяне

1 Загрейте маслото в голяма тенджера. Запържете лука и земните ябълки за 10 мин, докато омекнат. Сипете бульона, загрейте до завиране и намалете огъня до къкрене. Гответе 15-20 мин, докато земните ябълки омекнат напълно.


2 Прехвърлете всичко в купата на кухненски робот заедно със сметаната и разбийте на пюре. Подправете супата с трюфеловия зехтин и малко сол и я пресипете в тенджера, за да я запазите топла (или я загрейте отново по-късно).


3 Загрейте зехтина в незалепващ тиган на умерен огън. Запържете накъсаното месо от гъска, докато стане златисто и хрупкаво.


4 Сипете супата в купи, поръсете я с още малко трюфелов зехтин, а ако желаете, и с хрупкавото месо.

Списанието
BBC Good Food България Брой 198
Facebook

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ